عادت‌هایی که به گوارشتان آسیب می‌زنند

سیستم گوارش ما کار مهمی انجام می‌دهد چون مسئول تجزیه و هضم غذاست و باید آن را به تکه‌های کوچک‌تر تبدیل کند تا مواد مغذی‌اش جذب شوند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تبیان، در ادامه عادت‌هایی را می‌گوییم که می‌توانند به سیستم گوارشتان آسیب بزنند.

۱. مصرف دارو
هر چند عفونت باکتریایی ناشی از هلیکوباکتر پیلوری، شایع‌ترین علت زخم‌های گوارشی است اما مصرف داروهایی مانند آسپرین و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن نیز می‌توانند شما را در معرض ابتلا به زخم معده قرار دهند. از مصرف زیاد و خودسرانه دارو اجتناب کنید.

۲. زمان غذا خوردن
غذا یا اسنک خوردن نزدیک به زمان خواب می‌تواند موجب سوزش معده شود. غذایتان را دست کم دو تا سه ساعت پیش از رفتن به رختخواب بخورید تا دچار مشکلات گوارشی نشوید. اگر مستعد سوزش معده هستید، چند کتاب زیر بالشتان بگذارید تا سرتان بالاتر از پاهایتان قرار بگیرد.

۳. پرخوری
سعی کنید در طول روز چند وعده‌ی کوچک‌تر بخورید تا در یک وعده پرخوری نکنید و بدنتان راحت‌تر بتواند غذا را گوارش کند. پرخوری کردن در یک وعده می‌تواند موجب ریفلاکس یا نفخ شود.

هر چند عفونت باکتریایی ناشی از هلیکوباکتر پیلوری، شایع‌ترین علت زخم‌های گوارشی است اما مصرف داروهایی مانند آسپرین و داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن نیز می‌توانند شما را در معرض ابتلا به زخم معده قرار دهند

۴. کم فیبر مصرف کردن
شما روزانه به ۲۵ گرم فیبر نیاز دارید تا دفعتان منظم و راحت باشد و دچار یبوست نشوید.
اگر می‌خواهید دریافت فیبرتان را بیشتر کنید، این غذاها را بیشتر مصرف کنید: سیب زمینی شیرین، پرتقال، سیب، بروکلی، آجیل، موز، هویج، اسفناج، ریشه چغندر، لوبیای سبز و گل کلم.

۵. با عجله غذا خوردن
وقتی که با عجله غذا می‌خورید به معده‌تان فرصت کافی برای باز شدن نمی‌دهید که می‌تواند موجب درد و ناراحتی شود. ضمناً ممکن است هوای اضافی همراه غذا ببلعید و نفخ کنید.

۶. آدامس جویدن
عادت شما به آدامس جویدن موجب بلعیدن هوای زیاد می‌شود که احساس نفخ به شما خواهد داد. شیرین‌کننده‌های مصنوعی موجود در آدامس نیز می‌توانند باعث نفخ شوند. مکیدن آبنبات سفت هم همین اثر را دارد. اگر می‌خواهید دهانتان را مشغول نگه دارید، آب طعم دار در دهانتان بچرخانید.

۷. غفلت از کولونوسکوپی
بیشتر سرطان‌های روده بزرگ در افرادی تشخیص داده می‌شوند که هیچ درد یا علامت دیگری ندارند. در سن ۵۰ سالگی، اولین کولونوسکوپی‌تان را انجام دهید مگر اینکه پزشکتان توصیه‌ی دیگری کرده باشد.

۸. مصرف زیاد ملین
اگر روده‌هایتان سالم هستند باید بتوانند به عنوان بخشی نرمال از گوارش، خودشان را پاکسازی کنند. استفاده از مسهل‌هایی که حاوی عصاره‌های گیاهی مانند سِنا یا مواد شیمیایی است باعث می‌شود بیش از اندازه دفع داشته باشید و دچار اسهال شوید. اسهال زیاد بدن را دهیدراته می‌کند و خیلی از ریزمغذی‌های خوب را از دست خواهید داد. ریزمغذی‌ها، عملکردهای مهمی در سیستم گوارشتان دارند. ضمناً ملین‌ها و مسهل‌ها به جای اینکه روده‌ها را پاکسازی کنند می‌توانند باعث یبوست شوند زیرا در حرکات دودی روده، اختلال ایجاد می‌کنند.

خطرناک‌ترین بیماری در کمین دیابتی ‌ها

متخصص ارتوپدی توصیه‌هایی برای بیماران مبتلا به پای دیابتیک ارائه کرد و گفت: پای دیابتیک یکی از دلایل اصلی مراجعات به متخصص ارتوپدی و جراح پا و مچ پا است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،محمدرضا میعاد اظهارداشت: پای دیابتیک یکی از دلایل اصلی مراجعات به متخصص ارتوپدی و جراح پا و مچ پا است که به این بیماران توصیه می‌شود حتماً‌ دیابت خود را کنترل کرده کفش مناسب، راحت و استاندارد بپوشند.

این متخصص ارتوپدی با اشاره به اینکه پای دیابتی به هر گونه آسیب و پاتولوژی که نتیجه مستقیم دیابت یا عوارض دراز مدت یا مزمن دیابت در پای بیمار است ،گفته می‌شود،گفت: پاشنه کفش بیماران دیابتی نباید بیش از ۲ سانتی‌متر باشد و پنجه آن پهن و پوشش کفش نرم باشد.

میعاد اضافه کرد:‌ در صورت عدم کنترل دیابت پای بیمار دچار آسیب می‌شود و زخم، عفونت و مشکلات دیگر بروز می‌یابد و گاهی برخی از مفاصل مچ پا نیز تحلیل و خرده می‌شود. بنابر این کنترل دیابت امری بسیار ضروری به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه زخم پای دیابتی از خطرناکترین مشکلاتی است که می تواند افراد مبتلا به بیماری دیابت را گرفتار کند، بیان داشت: همه افراد دیابتی، باید سالیانه از نظر تشخیص گروه پرخطر، معاینه شوند، که شامل بررسی حس محافظتی، ساختمان پا، بیومکانیک آن همچنین بررسی وضعیت عروقی و پوست پا است

کانون بازنشستگان صنایع مس – سلامت نیوز

توصیه های پزشکی در ماه مبارک رمضان

روزه داران به توصیه های غذایی از افطار تا سحر توجه کنند

سلامت نیوز:رئیس انجمن سردرد ایران، گفت: روزه داران به توصیه های پزشکی در هنگام افطار و سحر، توجه کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ، دکتر منصوره تقا افزود: در صورت داشتن توانایی روزه گرفتن، چند نکته لازم است که رعایت کنید.

وی گفت: حتما سحری میل نمایید، بهترین شکل مصرف مواد پروتئینی مانند گوشت یا تخم مرغ به همراه سبزی یا کاهو و یا خیار است.

تقا ادامه داد: در روز از فعالیت زیاد و حضور در محیط های گرم و معرض آفتاب بپرهیزید. به محض اذان مغرب، افطار سبک ترجیحا خرما یا مواد شیرین دیگر و یک مایع گرم میل نمایید.

رئیس انجمن سردرد ایران، تاکید کرد: با مقداری فاصله از افطار شام سبک میل نمایید. مصرف مایعات، تخم شربتی در آب و میوه را فراموش نکنید.

وی افزود: اگر عادت به مصرف زیاد چای و یا قهوه در روز داشته اید با حجم کمتر و رقیق تر در شب های اول ماه رمضان آنها را میل نمایید.

تقا گفت: مصرف مواد غذایی را به نحوی مدیریت نمایید که از حجم زیاد غذا و غذاهای سنگین پرهیز شود.

وی افزود: بر اساس مطالعات متعدد اگر در طول ماه مبارک رمضان در خوردن افراط نشود و غذاهای سالم مصرف شود، شاخص سلامت بدن در پایان این ماه در سطح بالاتری قرار می گیرد.

رئیس انجمن سردرد ایران، در پایان گفت: امید است که بتوانیم از مزایای سلامتی جسم و نعمت های فراوان معنوی این ماه با برکت بهره مند شویم.

 

برگرفته از سایت سلامت نیوز   (کانون بازنشستگان صنایع مس)